Olika ljudteknikerjobb

Projektledarutbildning, ett spännande och brett yrke

Har du funderat på att bli projektledare eller har du alltid undrat vad det är? Ja, då har du kommit rätt hos oss på SpectraPlus. Nu ska jag berätta lite mer om utbildningen. Att utbilda sig till projektledare är en väldigt bred utbildning. Du kan få leda stora som små projekt. Det är viktigt att man kan vara strukturerad, motivera dina medarbetare och även leda de i rätt riktning. Man blir alltså inte chef utan man leder projektet och arbetar tillsammans med andra kollegor.

Att kunna vara analytisk är en fördel. Man kan då se för och nackdelar och leda projektet i rätt riktning. Att ha erfarenhet inom ledarskap och kommunikation sedan tidigare kommer att underlätta för att bli en bra projektledare. Men självklart är det inte allt att ha en massa erfarenheter. När man går en utbildning så får man lära sig mer om vad man behöver kunna för att göra ett bra jobb och bli en bra ledare. Det är inte för inte man går ledarskapsutbildning under tiden man går projektledarutbildning.

Som ni säkert förstår så finns det en rad olika utbildningar för att bli projektledare. Antingen kan man läsa lösa kurser eller så kan man läsa det som ett program, vilket jag tycker är bäst. Ett sammansatt program är alltid mer specificerat mot utbildningen.

Där får man nog den bästa informationen, man kan då söka på sajten och sedan klicka sig vidare för att se vad de olika skolorna har att erbjuda. Sen kan man alltid fråga om tips och råd av någon som redan gått utbildningen och som jobbar som det idag. Det finns en hel del människor som arbetar som det inom t.ex. kommun, staten, bygg, banker m.m. Var aldrig rädd för att fråga.

Om man inte riktigt hittar det man söker där kan man alltid använda sig av olika sökmotorer

Sök på t.ex. projektledarutbildning, projektledare, utbildning projektledare. Om man ändå inte hittar det man söker så kan man kontakta kommunens studievägledare, de är otroligt duktiga på sina jobb och kan oftast hjälpa en att gå rätt utbildning.

De flesta av utbildningarna är lagda på universitet/högskolor och är då även CSN berättigade.

Tyvärr är det inte alltid lätt att arbeta samtidigt som man studerar eftersom få av dessa utbildningar är distansbaserade. Vissa kan erbjuda att man får studera på distans men då är det oftast några fysiska träffar. Jag skulle rekommendera att man läser utbildningen på plats. Då knyter man oftast bättre kontakter, får studiekompisar, hinner under sin studieperiod träffa olika företag som arbetar med projektledare. Ja, att ha träffat en del företag innan man ska ut i verkliga livet kan väl ändå inte vara till en nackdel. En bra väg ut i arbetslivet.